Aftonbladet är en kunnig och opopulistisk tidning!

Ovannämnda skittidning har idag en artikel om att storföretagen har sagt upp personal under det senaste året, närmare bestämt 14.000. Detta tjänar företagen 100-tals miljarder på enligt aftonbladdet. Det finns mycket att ifrågasätta här. Uppsägning av folk innebär inte att företagen tjänar mer pengar, de gör en besparing. Det kan tyckas larvigt att bråka om orden, men det är faktiskt en enorm skillnad. Men detta är ett typiskt populistiskt sätt som aftonbladet med liknande blaha.blaskor använder sig utav för att få företagen att verka onda.

För det andra, vad fan är 14.000 för siffra? Kan det vara 0,2% av Sveriges samlade förvärvsarbetarkår? Så mycket mer lär det inte vara iaf.

Dessa skvallertidningar älskar att skriva om sånt här, och man vinklar det mer än gärna på ett löjligt populistiskt sätt.  Det är ungefär som om de levde på 1900-talet under Tage Erlanders tid. Sorligt är det iaf.

Sen har vi min favorit kvar. Man avslutar artikeln med en Dagens fråga. Denna fråga vinklas och författas givetvis på ett sånt sätt, så att resultatet inte kan bli något annat än i överensstämmelse med innehållet i artikeln.

Det här är aftonbladet är som sämst. Okunniga, populistiska, ensidiga, vinklade och utan koll på fakta. Men tyvärr är det just på dessa egenskaper de får sina egenskaper, då helt enkelt majoriteten av deras läsarskara inte förstår detta.

Jväligt tråkigt inlägg av mig. Men jag kunde inte släppa det.

Annonser

~ av Freddegredde på maj 26, 2007.

Ett svar to “Aftonbladet är en kunnig och opopulistisk tidning!”

  1. Håller med dig. 100% kolla in vad de skriver om konflikten i kaukasus. Inga källor, det mesta verkar skriven av unga vikarier, eller vissa journalister påverkade av politiska ideer. Kolla in kriget i kaukasus. Aftonbladet är känd för att försöka få Ryssland att framstå som en demon. Allt detta en politisk, kanske ävven ekonomisk propaganda. Ärligt talat när jag läser en ledare i den tidning ryser jag av avsky mot en sådant skitdålig tidning-

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: